Pollyanna. Datoria de onoare, Harriet Lummis Smith

Jocul bucuriei continuă cu cel de-al cincilea volum al seriei Pollyanna.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoanăFericirea, mulțumirea și veselia respiră prin porii fiecărei pagini. Aceeași Pollyanna preface egoismul în altruism, greșeala în virtute și indiferența în grijă. Un personaj memorabil care te învață că în orice lucru poți să descoperi ceva bun. Trebuie doar să înveți să privești în direcția potrivită. Toate volumele reprezintă o lectură potrivită nu doar pentru copii, ci și pentru adulți. Despre literatura pentru copii, C.S. Lewis spunea: „O carte pentru copii de care se bucură doar copiii este o carte proastă chiar şi pentru ei. Scrierile bune durează în timp. Un vals care îţi place doar când valsezi este un vals prost.”. Țineți cont de sfatul lui C.S.Lewis 😉!

Lectura unor astfel de cărți ne ajută să ne redescoperim propria umanitate, să ne definim propria subiectivitate. Lumea interioară se clădește prin lectură.
✏,,În zilele noastre, toți suntem ocupați. Fără deosebire.”
✏,,Te-ai descurcat foarte bine, fiule. Capacitatea de a ține un secret este întotdeauna de admirat, dar pentru un bărbat este absolut indispensabilă.”
✏,,…iubirea este lucrul cel mai durabil din câte există. Supraviețuiește dincolo de sănătate, de bogăție, de frumusețe și de putere – da, și chiar dincolo de viața însăși.”
✏,,Fiecare trăiește în lumea pe care și-o alcătuiește, nu-i așa?”
✏,,Dacă îți faci un obicei din a căuta toată viața lucruri bune, vei găsi o mulțime.”
✏,,Nu poți construi o căsnicie reușită pe nisipuri mișcătoare.”
✏,,O femeie care este iubită doar pentru frumusețea ei trebuie să fie înspăimântată când se uită în oglindă în fiecare dimineață, pentru că odată ce se duce frumusețea, se duce totul. Dar sunt sute de mii de femei ca mine care știu că sunt iubite pentru ceva care nu ține de înfățișarea lor, așa cum trupul nostru nu depinde de hainele pe care le purtăm.”

Cartea poate fi comandată de aici: https://www.libris.ro/pollyanna-datoria-de-onoare-harriet-lummis-SOP978-973-136-739-2–p13302583.html

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Mădălina Crișan

Mădălina Crișan

Acesta este tărâmul meu virtual unde scriu cu entuziasm, cu dăruire, cu vulnerabilitate- pentru mine şi pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.