Pollyanna – călătorie în Munții Stâncoși

WhatsApp Image 2021-12-26 at 08.55.04 (1)

Pe Pollyanna am descoperit-o în 2018, iar de atunci joc neîncetat Jocul Bucuriei/Jocul Mulțumirii. Când cineva îmi cere să fac o recomandare pentru copii, Pollyanna e prima pe listă!
Pentru necunoscători, seria Pollyanna cuprinde următoarele volume:

  1. Pollyanna – Jocul Bucuriei;
  2. Pollyanna domnișoară;
  3. Pollyanna – flori de portocal;
  4. Pollyanna și comorile ei;
  5. Pollyanna – datoria de onoare;
  6. Pollyanna – călătorie în Munții Stâncoși.

Pentru cei interesați, seria poate fi comandată de aici: https://www.librariaortodoxia.ro/cumpara/pollyanna-toate-volumele-16497?utm_source=portal&utm_medium=web&utm_campaign=google_xml&gclid=CjwKCAiAn5uOBhADEiwA_pZwcHkW_9cp6m3013K9_El44WkClZSG-uiJgxCBwIdCKr_uLd2w8rFFcBoCzbcQAvD_BwE

În ultimul volum, pe care l-am citit în câteva ore, Jocul Bucuriei însoțește, de această dată, familia Pollyannei în Munții Stâncoși, departe de casă. Aici, oamenii sunt reticenți, au prejudecăți, nu cunosc plăcerea lecturii și nu știu să joace Jocul Mulțumirii. Pollyanna reușește să se adapteze cu ușurință în această lume aspră și izolată, aducând cu ea, ca de fiecare dată, culoare și veselie. Va înființa o bibliotecă ambulantă, cu ajutorul prietenilor de pretutindeni care îi vor trimite cărți. Aparatul de radio primit de ziua ei va scoate din hăul tristeții un băiat țintuit la pat de ani de zile, Luke Geist, iar duminicile nu vor mai fi atât de monotone pentru ceilalți localnici, care se adună în casa Pollyannei pentru a asculta radioul. Își va ajuta guvernanta, pe Dorothy, să ia cea mai bună decizie în privința căsătoriei. Cel mai important lucru pe care-l face Pollyanna în această călătorie este faptul că își susține soțul, pe Jimmy, să evolueze în plan profesional. Tema familiei este atât de frumos reprezentată în acest volum pentru copii, încât merită un loc în biblioteca noastră. Mai mult, Jocul Bucuriei sau Jocul Mulțumirii, cum îmi place să-i spun, merită să fie jucat la orice vârstă, întrucât ne aduce de fiecare dată optimism, încredere în viitor și oportunitatea de a regăsi copilul din noi. 

În primul volum, Pollyanna era un copil care învăța să joace Jocul Bucuriei. Am învățat împreună că un eșec are ceva de oferit în orice circumstanțe. Am învățat că, dacă vrei, poți să vezi partea plină a paharului în orice situație. Până acum, declar că Jocul Mulțumirii m-a învățat să văd frumosul și binele în orice împrejurare.

Pollyanna citește, vede fericirea în lucruri mărunte, e modestă, iubește copiii, animalele, se dedică familiei și joacă Jocul Bucuriei. Poate de asta o iubesc pe Pollyanna…
Cartea poate fi comandată de aici: https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=43e561e47&unique=9a6f02fef&redirect_to=https%253A//www.libris.ro/pollyanna-calatorie-in-muntii-stancosi-harriet-SOP978-973-136-802-3--p24393110.html.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Mădălina Crișan

Mădălina Crișan

Acesta este tărâmul meu virtual unde scriu cu entuziasm, cu dăruire, cu vulnerabilitate- pentru mine şi pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.