Pink Freud, Gabriel Bota

Poemele lui Gabriel Bota sunt hrană pentru suflet. O lume a adunat în poemele sale, căci l-a adus pe moșu’, pe buna, pe mama, pe tata, pe Nelu, calul alb, o lume în care barierele timpului sunt inexistente. Aici e ferecată copilăria.

Ar putea fi o imagine cu copil, carte şi în aer liber

Eu am retrăit momentele cu moșu’ și cu buna, mi s-a făcut poftă de tocana de pui cu smântână, de salata cu lapte și iaurt, de ciorba de fasole și de niște clătite cu brânză de vaci cu mărar. Gabriel Bota se pricepe de minune să salveze vieți.

,,bunicul mi-a spus întotdeauna că

m-am născut pentru a salva vieți

de aceea m-am făcut

poet”

Am sorbit emoția din poeziile lui și m-am hrănit cu amintirile cărora le-a dat viață, amintiri în care m-am regăsit. Am văzut un copil care culege primii muguri ai vieții, un adolescent care stoarce siropul din mugurii ăștia dolofani și un adult care acum își îndulcește viața cu siropul dustulit la vremea potrivită, dorindu-și parcă să taie firul timpului.

,,cred că oamenii trăiesc o singură dată în viaţă 

magia fericirii 

pentru mine, acest moment, 

scăpat de baierele necruţătoare ale timpului, 

a fost copilăria”

Pe alocuri, m-au năpădit lacrimile. De pildă, poemul despre câinele care moare ajutat de copilul care îi înțelege suferința mi-a frânt sufletul, dar mi l-a recompus de îndată. Așa sunt poemele lui Gabriel Bota. Unele sunt înmuiate în fericire. Altele te sfâșie. E o carte pentru suflet. Cu siguranță, moșu’ zâmbește când vede că tata a transmis ultimele lui cuvinte și puiul blond de azi e drept și salvează vieți.

,,să-i spui copilului să fie drept și să nu uite că de poveşti toată lumea are nevoie!”

L-am cunoscut pe poetul Gabriel Bota la Festivalul Internațional de Carte Transilvania, în 2015, voluntar fiind. Moșule, ai făcut o treabă bună. E om de omenie! 

Citiți poeziile lui! Înainte de culcare, un poem pentru suflet! Las aici un link de unde poate fi comandată cartea – https://www.libris.ro/pink-freud-gabriel-bota-SAC978-606….

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Mădălina Crișan

Mădălina Crișan

Acesta este tărâmul meu virtual unde scriu cu entuziasm, cu dăruire, cu vulnerabilitate- pentru mine şi pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.