Jurnalul Annei Frank, roman grafic

Primul roman pe care l-am savurat astăzi a fost JURNALUL ANNEI FRANK, un roman grafic bazat pe ediția definitivă a jurnalului.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi persoane zâmbind

Printre însemnările zilnice ale Annei, se regăsesc numeroase învățăminte:

1.Sfatul Annei: ,,Când ești singur și nefericit sau trist, încearcă și tu odată, pe o vreme la fel de frumoasă, să privești din pod lumea de-afară. Nu casele și acoperișurile, ci cerul. Câtă vreme te poți uita fără teamă la cer, vei ști că lăuntric ești pur și că, orice-ar fi, îți vei regăsi fericirea.”

2.Definiția religiei: ,,O religie, nu contează care, îi ține totuși pe oameni pe calea cea bună. Nu e vorba de frica de Dumnezeu, ci de înalta prețuire a onoarei și conștiinței proprii. Ce frumoși și buni ar fi toți oamenii dacă, în fiecare seară, înainte de culcare, și-ar rememora întâmplările zilei și apoi ar analiza cu atenție ce a fost bun și ce a fost rău în ceea ce au făcut.”

3. ,,Săptămâna asta am citit mult și am muncit puțin. Așa trebuie să faci pe lumea asta și atunci în mod sigur vei ajunge departe.”

4. „Ieși afară, mergi în câmp, în natură și soare. Ieși afară și încearcă să regăsești fericirea în tine. Gândește-te la tot ce-i frumos în tine, în jurul tău și fii fericită!”

5. ,,Cred că opinia conform căreia femeia are datoria să aducă pe lume copii se va modifica în cursul secolului următor și va face loc prețuirii și admirației pentru cea care, fără crâcnire și fără vorbe mari, ia astfel de poveri pe umerii ei.”

Cartea poate fi comandată de aici: https://www.cartepedia.ro/carte/carte-non-fictiune/biografii-memorialistica-publicistica-si-eseuri/ari-folman/jurnalul-annei-frank-adaptare-grafica-54465.html?gclid=Cj0KCQjwvaeJBhCvARIsABgTDM43d1pO8DAH120uzj5cgZBMJnDrruxvpR-Bl3fHbUiudD6X8Hv44MUaArpbEALw_wcB

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Mădălina Crișan

Mădălina Crișan

Acesta este tărâmul meu virtual unde scriu cu entuziasm, cu dăruire, cu vulnerabilitate- pentru mine şi pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.