Fetița pe care au lăsat-o în urmă, Roxanne Veletzos

,,Este mult mai ușor să iubești decât să disperi, chiar când ai renunțat la orice speranță.” 📚

Ar putea fi o imagine cu carte

O poveste emoționantă care are ca fundal Bucureștiul din anii celui de-al Doilea Război Mondial! Povestea este una reală! 

Fetița pe care au lăsat-o în urmă este Natalia sau Talia, așa cum îi spun cei dragi! O fetiță pe care au lăsat-o în urmă nu din neglijență, ci din iubire. Ne aflăm pe străzile Bucureștiului, într-o noapte friguroasă din ianuarie 1941, an în care România se aliază cu naziștii, iar evreii sunt în pericol (Pogromul de la București). Zora și Iosef decid să-și abandoneze fetița pe treptele unui bloc din București, convinși că îi vor oferi o șansă la viață. Anton și Despina Goza devin părinții adoptivi ai Nataliei. Împlinirea și fericirea se instalează în casa familiei Goza, până în momentul în care Bucureștiul este bombardat. Bucureștiul boem și elegant se pierde în praful bombardamentelor din 1944.
Scriitoarea Roxanne Veletzos focalizează obiectivul asupra fiecărui personaj, romanul fiind structurat în 3 părți: Anton și Despina, Natalia și Victor. Avem în față declinul unei lumi, al unei lumi în care oamenii, în ciuda pericolelor care se află la tot pasul, încă știu ce înseamnă speranța, găsesc resurse de fiecare dată să se pună pe picioare și cred cu tărie că soarele se va ivi la un moment dat.
Ca de fiecare dată, ne-am răzgândit și am plătit scump pentru asta. Calamitățile prin care trece România demonstrează acest lucru. Sovieticii ne-au prins sub bocancii lor de fier.
Un roman de debut de nota 10! 

Cartea poate fi comandată de aici: https://www.litera.ro/feti-a-pe-care-au-lasat-o-in-urma?2pau=d79aaed64&2pdlst=CjwKCAjw95yJBhAgEiwAmRrutMMUOTVIlXz6i3ysL1AdbscK7myDoxnHSK8iApnGd0v42G1p0zt64RoCOcAQAvD_BwE&2ptt=quicklink&2ptu=0a8a2c4d9&gclid=CjwKCAjw95yJBhAgEiwAmRrutMMUOTVIlXz6i3ysL1AdbscK7myDoxnHSK8iApnGd0v42G1p0zt64RoCOcAQAvD_BwE

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Mădălina Crișan

Mădălina Crișan

Acesta este tărâmul meu virtual unde scriu cu entuziasm, cu dăruire, cu vulnerabilitate- pentru mine şi pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.