Carmen Cojoc, nail artist, nail instructor, mămică de gemene, soție și o cititoare împătimită!

184057873_4166269176737193_2325701131946109395_n

Carmen Cojoc, nail artist, nail instructor, mămică de gemene, soție și o cititoare împătimită! Pe Carmen am cunoscut-o în 2020, când l-am născut pe băiețelul nostru. Încă de la prima întâlnire am știut că am în fața mea un om special, un OM MARE, de care trebuie să audă și alții. 

M.C: De la șofer de tir la nail instructor! Cum s-a simțit trecerea? Când ai decis să faci acest pas? Cum e să fii șofer de tir și cum e să fii nail artist? Si nu pot încheia seria cum-urilor fără următoarea întrebare: cum e să fii mămică de gemene?

Carmen Cojoc: Nu prea are legătura una cu alta, nu-i așa? Adevărul e că habar nu aveam ce are de gând viața asta cu mine. În 2012, am finalizat programul de studii Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației. În același an, m-am căsătorit și tot în același an, mi-am luat toate categoriile pentru permisul de conducere și am plecat împreuna cu soțul meu pe comunitate. Am lucrat 3 ani și vreau sa spun că a fost una dintre cele mai tari experiențe din viața mea. Am cutreierat Europa în lung și-n lat. Acum, că vorbesc despre asta, mi se face dor. Am rămas însărcinată și am rămas acasă. După doi ani de stat acasă cu fetele, voiam să fac efectiv și eu ceva. În afară de jobul pe camion nu mai lucrasem nimic în viața asta. Cunoșteam vreo două fete care făcuseră cursul de unghii și mi-am spus că și eu aș putea face asta. Am mers la curs și am văzut că îmi place. Simțeam că asta e de mine. Am început să lucrez acasă, în primele două luni, și, pe urmă, am venit în salon. Am început să mă perfecționez și să fiu tot mai bună în ceea ce făceam. M-am dedicat trup și suflet acestei meserii, drept urmare, iubesc enorm de mult ceea ce fac acum și, pe lângă asta, iubesc și oamenii, cu toate ciudățeniile noastre. Am avut noroc și de un colectiv foarte cool. M-am potrivit din prima clipă cu colegele mele din salon. Le mulțumesc din suflet că m-au acceptat și mă acceptă în continuare. Îmi place să am colege, îmi place să văd oamenii evoluând. Nu îmi rămâne decât să mă bucur de ceea ce îmi oferă această meserie, pentru că este o artă până la urmă. Să scoți din ceva banal o arhitectură cât mai corectă și să aduci zâmbete și fericire pe fețele clientelor. Să fii mămică de gemene? Hmmm, e cea mai mare binecuvântare pe care am primit-o. Ce mai? Sunt o norocoasă. Consider că norocul mi-l fac eu cu mâna mea, prin a accepta viața așa cum e ea, prin faptul că vreau încă să mă bucur de cele mai mărunte lucruri, prin faptul că fetițele mele sunt sănătoase și foarte energice, prin faptul că am un soț minunat care mă susține la fiecare pas. Sunt recunoscătoare pentru toate astea. Pentru viață, în general! Chiar și atunci când îmi merge rău, știu că va veni un moment când lucrurile se vor așeza așa cum trebuie.

M.C: Dedicată, răbdătoare, atentă la detalii, amabilă întotdeauna cu clientele, încercând să te pliezi după programul fiecăreia, știi să asculți poveștile fiecăreia. Când te hotărăști să devii nail artist, vii cu toate astea în bagaj sau le dobândești de-a lungul timpului?

Carmen Cojoc: Sincer, cred că vii cu ele de acasă. Trebuie să fii înainte de toate om. (Punct). Nu știam ce presupune acest domeniu, a venit așa dintr-odată peste mine și a trebuit să mă descurc în felul meu. 🤣

M.C: Carmen, trebuie să îți fac o mărturisire. Eu când am venit prima dată la tine și ai început să vorbești despre ultima carte citită, mi-am zis: ,,Ceva nu e în regulă cu tipa asta! Citește!!!! Uau!”. La următoarea programare, nu am putut ajunge, pentru că soțul era la serviciu și nu aveam cu cine îmi lăsa băiețelul. Am anunțat și am anulat pe următoarea săptămână. Următoarea săptămâna, scena s-a repetat. Iar am anulat programarea. A treia oară, i-am scris un mesaj și am întrebat-o dacă îmi poate face o programare. Mi-a făcut, a vorbit frumos, nu m-a repezit și a fost drăguță ca întotdeauna. De data asta, mi-am zis: ,,Totul e în regulă cu fata asta! E Om și știe că mamele au nevoie să fie înțelese.”. De unde dragostea pentru cărți? Am văzut că ai o bibliotecă acasă și mai văzut că ai tot timpul cărți după tine. Reușești să mai și citești? Eu, spre exemplu, citesc noaptea, dar, uneori, se simte oboseala. Ai ceva sfaturi în privința asta?

Carmen Cojoc: Citesc, da. Mult. Pot spune că este viciul meu, nu hobby sau alte cele. Viciu. Mă enervează uneori când sunt întreruptă și nu mă pot bucura de timpul meu petrecut cu mine și o carte. Pe tine nu aș putea să te refuz niciodată, cred. Mi-ai intrat la suflet de la prima programare. Îmi place să fiu în prezența oamenilor mai deștepți ca mine 🤣, chiar caut asta mereu, am ce învăța de la ei. Sincer, nu știu de unde dragostea pentru cărți, am citit o carte și, pe urmă, încă una și încă una. Fiecare poveste te învață ceva, fiecare carte te duce în alt loc, cu alte vieți și cu alte personaje. Și eu tot noaptea citesc mai mult. Și să știi că și la mine se simte foarte mult oboseala, mai ales în ultimul timp. Am atâtea de făcut. Lucrez încă și în salon și de o vreme mai fac și cursuri. E destul de greu, dar nu mă las.

M.C: De curând și predai, ceea ce îți vine ca o mănușă. Cum te simți în această nouă ipostază? Totodată, știu că asta a presupus multă muncă până să ajungi aici. De unde vine energia asta și puterea de muncă?

Carmen Cojoc: Daaa, eu predau? Încă nu îmi vine să cred, dar, sincer, nu am timp să stau să analizez când și cum am ajuns aici. Cum mă simt? Pfffff, nu am cuvinte să explic. După prima zi de curs, efectiv am plâns de fericire în drum spre casă. Îmi venea sa îmi sun soțul și să îmi exprim fericirea, dar sigur nu puteam vorbi. Sunt o fire emotivă de fel. Dar știi cum e sentimentul acela? Să plângi efectiv de fericire că muncești? Să simți acea satisfacție maximă pe plan profesional. E mare lucru și nu mulți o simt. Am putere de muncă cu carul. Aș da, dacă s-ar putea. Mă simt și eu epuizată, uneori, dar chiar nu mă las. Simt că pot și vreau să scot tot ce e mai bun din mine. Sunt sigură că o să ajung mare 🤣.

M.C: Dacă ar fi să le dai un sfat oamenilor care au un vis, care ar fi acesta? Care este primul pas pe care trebuie să îl facă cineva atunci când alege să dea reconfigurarea traseului pe plan profesional? La final, toți te văd, dar la început, nu te întreabă nimeni cât e de greu…

Carmen Cojoc: Nu îmi place să dau sfaturi. Mă feresc de treaba asta. Dacă ai un vis, trebuie să muncești pentru el. Nu îți va pune nimeni nimic pe tava. Totul ține de tine. Referitor la ce trebuie să faci când îți reconfigurezi traseul, trebuie să analizezi situația și să acționezi. Nu aștepta, viața trece și timpul nu te așteaptă!

M.C: Recomandă-ne cinci cărți!!!

Carmen Cojoc: E destul de greu de ales cinci cărți 🤣🤣🤣, dar prima in lista mea este Codul lui Da Vinci. Este cartea mea de suflet. Pot sa recomand și 27 de pași, este o biografie scrisă de Tibi Ușeriu (ultramaratonistul). Te trezește la viața și îți dă avânt, pentru că Tibi arată că se poate orice. Mai recomand seria Divergent. Este prima carte pe care am citit-o, după ce am văzut filmul. Sunt trei părți: Divergent, Allegiant și Insurgent. Divergent este filmul meu preferat. Din categoria cărților romantice, mi-au plăcut tare mult cele scrie de Colleen Hoover.

Pe Carmen o găsiți la Sublime Beauty Salon (Alba Iulia, Strada Cloșca, nr.4) sau aici – https://www.facebook.com/nemes.carmen. Scopul acestui material nu este de a-i face publicitate. Nu are nevoie de așa ceva! Mi-am dorit ca ea să facă parte din galeria oamenilor frumoși, pe care mi-am propus să-i reunesc aici, în căsuța mea virtuală. Oamenii muncitori, perseverenți, ambițioși, curajoși, generoși, entuziaști și dornici de a schimba lumea din jurul lor merită să fie cunoscuți și de ceilalți. Uneori, e obositor. Alteori, se ivesc piedici, dar, întotdeauna, dorința de a depăși momentul e omniprezentă. Carmen e un OM MARE care muncește zi de zi pentru visul ei! 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Mădălina Crișan

Mădălina Crișan

Acesta este tărâmul meu virtual unde scriu cu entuziasm, cu dăruire, cu vulnerabilitate- pentru mine şi pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.