Biblioteca de la miezul nopții, Matt Haig

,,Fiți buni unii cu alții.” 📚🤗

Ar putea fi o imagine cu carte şi text care spune „Biblioteça del Miezul Nopții MATT HAIG NEMIRA”

O carte care îl transformă pe ,,Ce-ar fi fost dacă…” într-un personaj negativ, iar verbul la imperativ ,,Trăiește!” devine personajul pozitiv. Între viață și moarte se află o bibliotecă. Fiecare carte îți oferă ocazia să încerci o altă viață pe care ai fi putut să o trăiești. La expirarea timpului, trebuie să răspunzi la o singură întrebare: care e cea mai bună cale de a-ți trăi viața? 

O carte la finalul căreia vei învăța să nu subestimezi importanța lucrurilor mărunte; să fii tu însuți, să-ți accepți eul, să-ți păstrezi energia și ,,să înoți” în ciuda oricărui curent; să nu crezi în succes, pentru că e doar o iluzie; să crezi în visurile tale; să nu cauți sensul vieții, pentru că nu îl vei găsi niciodată; să nu cauți aprobarea celor din jur -,,nu ai nevoie de permisiunea cuiva ca să fii…”; să realizezi că oamenii buni sunt pe cale de dispariție; viața trebuie să o trăiești, nu să o înțelegi; nu contează la ce te uiți, ci ceea ce vezi; nu regreta ad infunitum, pentru că timpul se scurge; regretul ne poate face să ne simțim inutili; niciodată nu știm când se sfârșește jocul – ,,Nu te duci tu după moarte. Moartea vine după tine.”. 

Nora Seeds descoperă viața perfectă, însă devine conștientă că nu a contribuit cu nimic la acea viață, simțindu-se precum o impostoare. Fericirea adevărată se câștigă, faci ceva pentru ea, nu ți se servește pe o farfurie gata condimentată. Aș fi făcut la fel! 😉 Auto-desconsiderarea nu trebuie să se cuibărească în viața nimănui. Nu trebuie să fii trist că i-ai dezamăgit pe cei dragi, important este să nu te dezamăgești pe tine. Nora descoperă și ea asta și își acceptă viața așa cum e ea, învățând să TRĂIASCĂ! E cum a zis Mark Twain: „Peste douăzeci de ani vei fi mult mai dezamăgit de lucrurile pe care nu le-ai făcut decît de cele pe care le-ai făcut. Aruncă năvoadele şi navighează departe de port. Prinde vântul în vele. Explorează. Visează. Descoperă.“, așa că, învață să trăiești, iar peste ani, nu va fi nevoie să răsfoiești cartea regretelor. Un roman de nota 10!
✏️,,Șervețelele sunt precum viețile. Întotdeauna există și altele.”
✏️,,Un om e ca un oraș. N-are cum să-ți displaca întregul din pricina câtorva aspecte nedorite. Poate că unele părți nu te atrag, câteva străduțe lăturalnice nesigure și suburbiile, dar părțile bune îi dau valoare.”
✏️,,A vrea e un verb interesant. El sugerează o lipsă. Uneori, dacă suplinim acea lipsă cu altceva, dorința inițială dispare cu DESĂVÂRȘIRE.”
✏️,,Să nu ai niciodată încredere în cineva care se comportă intenționat nepoliticos cu personalul prost plătit.”
#Nemira#bookaholic

Cartea poate fi comandată de aici: https://nemira.ro/biblioteca-de-la-miezul-noptii-matt-haig

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Mădălina Crișan

Mădălina Crișan

Acesta este tărâmul meu virtual unde scriu cu entuziasm, cu dăruire, cu vulnerabilitate- pentru mine şi pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.