Dorina, sursă sigură de motivație, energie și încredere!

270710236_465372715112921_4880444234510316504_n

Pe Dorina, am cunoscut-o în 2016, când m-am dus să-mi ridic dosarul de la IJJ Alba, în urma participării la un concurs din sursă externă! Părul împletit, îmbrăcată în uniformă, o doamnă drăguță, amabilă, care mi-a răspuns la toate întrebările și m-a ajutat să fac demersurile necesare pentru eliberarea dosarului. Când am ajuns acasă, i-am spus soțului meu despre doamna blondă cu părul împletit. ,,E Dorina! Om de bază în instituția noastră!”. 

Pe Dorina, aveam să o reîntâlnesc în 2018, când am avut cununia civilă, iar ea mi-a oferit sfaturile necesare pentru a colora momentul. În 2019, când am avut nunta, tot ea a împrăștiat culoare și lumină peste sala noastră, ajutându-mă cu materiale, idei și cuvinte încurajatoare. Dorina e mamă, soție, om de bază la IJJ Alba și, pe lângă toate astea, colorează momentele esențiale din viața apropiaților, cultivându-și pasiunea din adolescență. 

Pentru mine, Dorina e un model. E o gospodină desăvârșită. Are întotdeauna prăjitură bună 😁Nu e o mamă-elicopter. La cei 7 ani, V. știe ce are de făcut când ajunge acasă, e sora mai mare pe care fratele cel mic se poate baza. V. e independentă, iar fratele ei la fel. Dorina e omul care întotdeauna are ceva de făcut, dar niciodată nu se plânge că e obosită. Din contră. E o sursă inepuizabilă de energie. Pe mine, m-a motivat de la prima întâlnire, iar acum, când am ajuns să o cunosc mai bine, e sursă sigură de motivație și încredere. Pentru toate astea, consider că Dorina merită să facă parte din galeria oamenilor valoroși pe care i-am adunat aici, în casa mea virtuală. Toți sunt oameni frumoși din județul Alba, care, pentru mine, sunt modele!

M.C: Dorina, spune-ne, te rog, câteva lucruri despre tine! Cum este să fii mamă, soție, să lucrezi într-o instituție în care predomină bărbații, iar pe lângă astea, să îți găsești timp și pentru pasiunea ta?

Dorina: Mulțumesc pentru cuvintele frumoase, pentru încrederea și aprecierea ta, Mădălina. E o provocare să fiu puțin din fiecare, să găsesc echilibrul dintre planul familial, profesional și extraprofesional, dar e minunat atunci când ele se armonizează.

M.C: Cum reușești să îți organizezi timpul, astfel încât să le faci pe toate? Ai un pont pentru noi?

Timpul (sau mai degrabă lipsa lui) e punctul meu slab. Am atât de multe idei și atât de puțin timp disponibil să le pun în practică… Uneori sunt nevoită să ,,fur” din orele de somn sau din timpul alocat familiei. Când e posibil, îmi planific din timp activitatea și cer sprijin atunci când consider că nu mă pot descurca singură.

M.C: Dintotdeauna, ai iubit florile? Ai urmat ceva cursuri sau doar lași ochii și mâinile să își facă treaba? Reușești să spui povești în culori și o faci cu eleganță, finețe și naturalețe.

Daaa, florile îmi sunt dragi din adolescență. Atunci colecționam plante și flori de ghiveci. Încet-încet, am descoperit și alte moduri de a le pune în valoare frumusețea. Până acum, am fost 100% autodidactă, ghidată doar de imaginație și pasiune, deși tare mi-ar plăcea să-mi lărgesc puțin cunoștințele.

M.C: Pe lângă toate astea, am văzut că le insufli celor mici și dragostea pentru lectură. Crezi că cititorii se cresc? Citiți seara?

Cărțile mi-au devenit dragi după ce am învățat să citesc (când mă întorceam de la școală citeam pe furiș, sub plapumă, pretinzând că mă odihnesc). E o plăcere să savurez o carte bună, iar povestea dinainte de culcare e un răsfăț atât pentru mine, cât și pentru copii.

După părerea mea, cititorii se cresc, dar mai e nevoie de ceva. Nu știu, poate o pasiune descoperită întâmplător, un mentor care atrage spre citit sau alt imbold care îi conduce spre lumea cărților.

M.C: Dorina, care crezi că sunt ingredientele esențiale pentru a fi câte puțin din fiecare? Sunt momente în care simiți că îți scapă anumite detalii în viața de familie sau la serviciu? Întotdeauna, plec de la tine cu ceva bun de pus în bagaj, și aici mă refer la un sfat, care, când vine din partea ta, niciodată nu sună ca un sfat, dar pe care eu așa îl iau, ca ceva bun de dus acasă. Oferă-ne și acum ceva de pus în bagaj! Un sfat, un gând bun sau un pont!

Nu am o ,,rețetă de succes”. Pur și simplu înclin balanța înspre ce consider că e prioritar la un moment dat. Sunt situații în care mă simt copleșită de prea multe sarcini, dar experiența, încrederea și pasiunea îmi sunt de mare folos, în plus mă bazez și pe sprijinul celor dragi și le scot la capăt, până la urmă.

Să credem în noi atunci când simțim că avem un har, o menire și să ne străduim să dezvoltăm ,,talentul” pe care Dumnezeu ni-l dăruiește fiecăruia și să nu uităm să-I mulțumim pentru tot ce avem.

Mulțumim, Dorina, pentru fiecare moment colorat din viața noastră!

                                                       Cadoul primit la aniversarea unui an de la căsătorie!

 

                                                                     Buchetul meu!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Mădălina Crișan

Mădălina Crișan

Acesta este tărâmul meu virtual unde scriu cu entuziasm, cu dăruire, cu vulnerabilitate- pentru mine şi pentru tine.

Un răspuns

  1. … Si cand nu mai pot, mai pot un pic!!…
    Cand pasiunea si talentul se impletesc, nu are cum sa nu fie magie!!!! Felucitari, spor si putere, Zâna Florilor a noastra!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.